Sorry; deze foto heeft copyright ©

CO2 meting

* Een CO2 meting voor het meten, bepalen en toetsen van de luchtkwaliteit *

Met een CO2 meting krijgen we inzicht in het CO2-gehalte in het vertrek. CO2 is een praktische indicator voor de mate van ventilatie; hoe lager het CO2-niveau, hoe beter een vertrek wordt geventileerd. Verontreiniging van de binnenlucht is door een goede ventilatie te verminderen. Een goede ventilatie zal resulteren in een lage concentratie koolstofdioxide (bij voorkeur onder 800 ppm, echter beslist lager dan 1000 ppm).

We brengen gemiddeld 90% van onze tijd in gebouwen door. Het is dus belangrijk dat in deze gebouwen een gezond en comfortabel binnenklimaat wordt gerealiseerd. De kwaliteit van het binnenklimaat blijkt vaak een bepalende factor te zijn bij het ontstaan van veel voorkomende gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid en irritaties aan ogen, neus en keel. Ook kunnen allergische reacties optreden.

” Je vraagt je daarom af; kan ik met een eenvoudig advies inzicht krijgen of de ventilatie in mijn gebouw voldoende is? “

CO2 meting

Een DUBO-Plan CO2-meting laat zien hoe het gesteld is met de CO2-concentraties (en dus ventilatiebehoefte) in de diverse vertrekken in je woning. Dit wordt gedaan met een gekalibreerde CO2-meter. Met deze meter worden metingen verricht waardoor het bekend wordt of er voldoende ventilatie aanwezig is.

De kenmerken:

  1. Compleet uitgevoerd; de scan is gericht op de leefzone’s in het gebouw en geeft een compleet inzicht of er voldoende ventilatie aanwezig is;
  2. Geen verrassingen; we verrichten met de CO2-meter metingen in je woning en doen de metingen gezamenlijk;
  3. Snel resultaat; de resultaten van het onderzoek worden ter plaatse met je besproken;
  4. Goed bruikbaar; de meetresultaten worden in een beknopt rapport digitaal ter beschikking gesteld;
  5. Extra; desgewenst is de rapportage te gebruiken als uitgangspunt voor systeem optimalisatie alsmede voor garantie- en opleverafhandelingen.

Bel 0320 219919 voor meer informatie of vraag vandaag nog je CO2-meting aan !

Aanvraag CO2-meting

CO2 meting