De nZEB-methodiek is een ontwerptool voor energetische optimalisatie van gebouwen. Met de nZEB-tool wordt de energiebalans integraal doorgerekend. Zo kan de energieprestatie van een gebouw nauwkeurig voorspelt worden. Bij een hoogwaardige uitvoering kan hiermee garantie gegeven worden op het werkelijke energieverbruik.

PassiefHuis Projecterings Pakket (PHHP)
De succesvolle bouwfysische berekening PHPP (PassiefHuis Projecterings Pakket) vormt de rekenkern van de nZEB-tool. nZEB staat voor nearly Zero Energy Building en is de Nederlandse vertaling van de PHPP.

Ontwikkeling
Inmiddels is het PHPP ruim 25 jaar gefinetuned en doorontwikkeld door het Passive House Institute (PHI). Dit instituut verricht omvangrijk wetenschappelijk onderzoek aan gebouwen en is een internationaal gerenommeerde koploper voor passief en energieneutraal bouwen. De nZEB-tool is een ontwerptool dat de bouwfysische werking en energieprestatie van zeer energiezuinige passieve gebouwen volledig integraal in beeld brengt.

nZEB-tool een andere standaard in energiebalans
De nZEB-tool is een ontwerptool dat de energieprestatie van zeer energiezuinige gebouwen (lees passief bouwen) realistisch inzichtelijk maakt.

DUBO-Plan maakt studies en berekeningen met de nZEP-tool. Bel of mail ons voor meer informatie of vrijblijvende prijsopgave voor uw project !